(2-4 pers.)
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk. sukker
½ tsk. groft salt
25 g smør
1 æg
5 spsk. mælk
Fyld
2-3 dl cremefraiche
5-6 løg i tynde, halve ringe (ca. 600 g)
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk. groft salt
½ tsk. friskkværnet peber
150 g god skinke
Tænd ovnen på 250° og sæt en bageplade til opvarmning. Bland mel, sukker og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost. Rør æg og mælk i og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 35 cm i diameter). Læg dejpladen på et stykke bagepapir. Smør cremefraichen ud på dejpladen og lad ca. 2 cm være fri langs kanten. Fordel løgene på cremen og drys med muskatnød, salt og peber. Skær skinke i strimler og fordel dem oven på løgene. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag flammkuchen midt i ovnen i 25 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kartoffelpizza
Pizza med spinat og
valnødder
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)