(2-4 pers.)
Dej
15 g gær
½ spsk. salt
3 dl koldt vand
1 spsk. surmælksprodukt
1 spsk. olivenolie
2 dl durummel
3 dl hvedemel
Fyld
3 løg
2 fed hvidløg
3 kviste timian
2-3 spsk. olivenolie
Friskreven parmesan
Ca. 300 g faste, kogte kartofler
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat
Bland gær, salt, vand, surmælksprodukt, olivenolie og durummel sammen og rør det jævnt. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt, til dejen er så fast, at den kan lægges ud på et meldrysset bord. Ælt den ca. 200 tag og kom den i en ren skål og lad den hæve 30 min. Pil løgene og skær dem i fine tern. Pil og hak hvidløgene. Kom først løg, så hvidløg i en gryde med olie, så de lige koger. Smag løgmassen til med salt, peber og timianblade. Del dejen i fire, rul dejstykkerne ud og smør løgmassen på. Læg tynde kartoffelskiver på og drys salt, peber og timianblade over. Drys med reven parmesan og dryp med olivenolie. Forvarm bagepladen i ovnen og bag pizzaerne ved 250° i ca. 25 min. Serveres med salatblade.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Pizza med spinat og
valnødder
Flammkuchen med
løg og skinke
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)