Hvert femte minut eller 262 gange i døgnet!
Så ofte tjekker den gennemsnitlige amerikaner sin telefon. Og der er ingen grund til at tro, at vi danskere skulle være anderledes.
Al den opmærksomhed, vores rektangulære lommeven får, går uvægerligt ud over den opmærksomhed, vi mennesker giver hinanden.
På engelsk har fænomenet fået navnet phubbing, en sammensætning af de engelske ord phone og snub – på dansk ”telefon” og ”at ignorere” eller ”at afvise”.
Og har vi alle ikke prøvet at sidde med en ven eller partner, der hele tiden har snuden i skærmen? Eller også har vi det selv, hvis vi skal være ærlige.
En tyrkisk undersøgelse fra Computers in Human Behavior viser ikke overraskende, at phubbing har negativ indflydelse på parforholdet.
712 gifte personer – lige mange af hvert køn – med en gennemsnits-alder på 37 år deltog i undersøgelsen, og forskerne fandt et mønster: Par, der rapporterede mere phubbing i deres hjem, rapporterede også mindre tilfredshed i deres ægteskab.
Det giver god mening, da mennesker generelt ikke bryder sig om at blive ignoreret, og da slet ikke af ens elskede.
Undersøgelsen belyste dog ikke, om det kunne hænge sådan sammen, at når man var utilfreds i sit ægteskab, flygtede man ind i telefonen.
Hvordan det end hænger sammen, opfordrer forskerne bag undersøgelsen ægtefolk til at prøve at slukke telefonerne oftere.
Kilde: Magasinet Psykologi