Opskrifter

Grillet frugtspid med mascarponecreme

Fredag, 31. juli 2009af Redaktion
Skøn og frisk sommerdessert

(4 pers.)

200 g jordbær
150 g frisk ananas og 2 ferskner
2 spsk. hyldeblomstsaft
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. rørsukker
2 pasteuriserede æggeblommer
25 g flormelis
½ stang vanilje
150 g mascarpone (italiensk cremet friskost, findes i bægre i køledisken)
1 dl piskefløde

Nip jordbærrene, skær ananassen i tern og skær fersknerne i ottendedele. Bland hyldeblomstsaft, balsamico og rørsukker til en marinade, hæld den over frugterne og lad det trække i en time. Pisk æggeblommer, flormelis og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt og rør mascarponen i. Pisk fløden til skum, vend den i mascarponecremen og stil den på køl. Sæt frugterne skiftevis på 8 spid og grill dem et par min. på hver side. Server de lune spid med den kolde mascarponecreme.

Dessertopskrift: Kristina Miechels


Flere desserter med frugt...
Blomme-æbletærte
Frugter på spyd med grillet marcipan
Abrikostrifli