Hüttemeiers abrikostrifli
(4 pers.)
Ingredienser til Hüttemeiers abrikostrifli
2 ds. henkogte abrikoser
Creme:
2 æggeblommer
2 tsk. mel
2 spsk. sukker
2 dl fløde 9%
1 tsk. vanilje
1 dl piskefløde
100 g makroner
½ dl portvin
Fremgangsmåde til Hüttemeiers abrikostrifli
Blend abrikoserne med lidt af lagen til en jævn mos.
Pisk æggeblommerne med mel, sukker og fløde og lad det koge op under omrøring, til cremen tykner.
Lad cremen afkøle og pisk fløden til skum. Vend 3 skefulde flødeskum i cremen og gem resten til pynt.
Knus makronerne, fordel dem i 4 portionsglas og stænk med portvinen.
Læg et lag abrikosmos over makronerne, herpå creme og igen et lag abrikosmos osv., pynt med flødeskum og server.
Cremen er den samme
Triflien her kan laves med både æble-, sveske- eller anden frugtmos i stedet for abrikos, men cremen er den samme gode opskrift, som Kirsten Hüttemeier yndede at benytte.
En anden af Kirsten Hüttemeiers dessert-klassikere: Romfromage
Prøv også ...
Rabarbertrifli med marcipanskum
Æbletrifli med syltede bær