Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Af Frank Kirkegaard Hansen, havearkitekt
Rødbeder er traditionelt blevet syltet, men de senere år er det blevet mere og mere populært at bruge rødbederne rå i salater, stegte eller ovnbagte sammen med andre rodfrugter.
De spæde rødbedetoppe kan bruges i salaten. Det er ofte rødbedeblade, der indgår i supermarkedets pakninger af "babyleaves".
Pikant smag
Sølvbeder og bladbeder er også nemme planter og så tæt beslægtede, at det egentlig kun er farverne, der adskiller dem.
Sølvbeden byder sig til med både blade og stilke. Du kan bruge de nye, unge blade som grønt i maden ligesom spinat. Damp bladene ca. to, tre minutter, så har du et tilbehør, der giver en pikant smag til maden.
Flot kulør
De røde og gule bladbeder er så flotte, at de burde dyrkes i prydhaven. Sølvbeden er også ganske smuk med sine skinnende, grønne stængler og blade, men mere neutral og måske knapt så sej i stilken som de øvrige bladbeder.
Sejheden forsvinder dog, når bladstilkene vendes i smør og dampes i fire- fem minutter.
Læs meget mere om beder og hvordan de skal dyrkes her...
Masser af gode haveting i Familie Journals Shop (link fjernet)