Opskrifter

Kartoffeltærte med kål og nødder

Mandag, 1. november 2010af Redaktion
En god og fyldig tærte

(4 pers.)

4 bagekartofler
200 g rosenkål el. snittet hvidkål
50 g smør
3 store æg
Salt, peber og muskat
50 g hasselnødder
75 g revet emmentaler

Pynt
Tomater
Snittet purløg el. forårsløg
Hakket persille

TIP

Når kartofler til mos skal ende med at være tætte i konsistensen, er det godt at bage i stedet for at koge.

Bag kartoflerne møre i ovnen ved 200° på ca. 1 time og pil dem. Kog rosenkålen 5 min. i letsaltet vand, hæld den i en sigte og skyl den koldt. Skær rosenkålen i skiver. Mos kartoflerne, gerne med en gammeldags kartoffelmoser, rør dem med smør og æg og smag til med salt, peber og rigelig muskat. Læg et lag kartoffelpuré i en smurt tærteform, herover rosenkålen, som dækkes med resten af kartoffelmosen. Hak nødderne og bland dem med osten. Læg det oven på puréen. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. 15 min. ved 225°, til osten er smeltet, nødderne er gyldne og kartoflerne er gennemvarme.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Få gode tips om tilberedning af kartofler her...

Find flere opskrifter her...
Kartoffel-jordnøddesuppe
Skipperlabskovs
Kartoffel-porresuppe med peberrodscreme

Find
mange flere tærter her...