Skipperlabskovs
Skipperlabskovs
(Skipperlabskovs til 4 pers. )
Ingredienser til skipperlabskovs
400 g oksemellemskært tykkam el. cuvette
Evt. 100 g bacon
Ca. 3 dl vand
Ca. 2 tsk. salt
10 peberkorn
3 laurbærblade
3-4 løg
1 kg melede kartofler, der koger ud og jævner
Snittet purløg
Sådan laver du skipperlabskovs
TIP
Lav gerne dobbelt portion, skipperlabskovs kan fryses.
Hvis valget falder på cuvette, som egner sig rigtigt godt, skal fedtkanten skrælles af, inden kødet skæres i tern. En lille cuvette vejer ca. 800 g, så der er lige til en dobbelt portion skipperlabskovs.
Skær kød og bacon i små tern og kom dem i en tykbundet gryde sammen med vand, salt, peberkorn, laurbærblade og løg skåret i tern. Bring det i kog, skum og kog det ca. ½ time. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kom kartoflerne i gryden og læg låg på. Sæt gryden i ovnen ved 175° 1½ - 2 timer, til kødet er mørt, og kartoflerne begynder at koge ud, så de jævner suppen. Smag din skipperlabskovs til med salt og peber. Pynt med snittet purløg og server med rødbeder og evt. koldt smør.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Cuvette kogt i øl med selleri og æbler
Langtidsbraiseret tykkam med asparges
Krydderstegt tykkam med urtemos