Små myslibrød
(6 stk.)
25 g gær
2½ dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
350 g groft rugmel
30 g hakkede nødder
25 g rosiner
25 g tørrede tranebær
Æggehvide til pensling
1 spsk. sesamfrø
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, rugmel, nødder, rosiner og tranebær og rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 1 time. Slå dejen sammen og del den i 6 stykker. Form hvert stykke til en 8 cm lang pølse og læg dem på tværs i bunden af en smurt rugbrødsform. Lad minirugbrødene hæve i formene i 40 min., pensl med æggehvide og drys med sesam. Stil brødene i ovnen ved 225° i 15 min., sænk varmen til 180° og lad dem bage i yderligere 30 min.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Stort, krydret landbrød
Grovboller med mandler og chokolade
Nathævede nøddebaguetter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)