Stort, krydret landbrød
5½ dl håndvarmt vand
35 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
200 g durumhvede
Ca. 500 g hvedemel
Drys
Olie
Timian
Merian
Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, sukker, durum og det meste af melet. Ælt dejen godt med så meget mel, den kan tage, uden at den bliver for fast. Ælt, til dejen er blank og smidig. Gnid skålen med lidt olie. Vend dejen rundt i skålen og læg et fugtigt klæde over. Lad den hæve lunt 3 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Klap dejen flad med hænderne og fold den over uden at trække for meget i den. Fold enderne ind under dejen, så brødet bliver rundt. Læg det på plade med bagepapir og lad det efterhæve lunt tildækket til dobbelt størrelse. Pensl brødet med olie og drys med krydderier, klap dem lidt ned i overfladen, så de ikke falder af. Bag det 12 min. på nederste rille ved 225° og dernæst ca. 20 min. ved 190°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Fyldte nøddeboller
Valnøddebrød med porter
Små speltbrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)