Opskrifter
Hvid julekage
Tirsdag, 2. december 2008af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Martin Tanggaard.
Her får du en rigtig julekage med sprød kiksebund og et fløjsblødt lag "sne" bestående af flødeskum og hvid chokolade.
1 t
Ingredienser
300 g fintknuste amaretti-småkager el. anden god småkage (cookies kan også bruges)
50 g smør
300 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Sovs
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2-3 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt de knuste småkager.
- Lad det blande sig godt.
- Pres det i en foret springform og stil i fryseren.
- Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
- Bland den op med lidt af fløden.
- Afkøl let og pisk resten af fløden til skum, der foldes i.
- Lægges over kiksebunden.
- Stilles i fryseren igen.
- Mørk chokolade, fløde og sukker smeltes forsigtigt sammen i en kasserolle over lav varme.
- Afkøles til lillefingerlunt.
- Dryppes på den frosne kage i små og store drypper, der straks vil stivne.
- Serveres køleskabskold.
Dessert & Kage
Fransk julekage