Opskrifter
Fransk julekage
Mandag, 25. november 2013Af Anne Skovgaard-Petersen. Foto: Carina Krüger
Lækker julekage med appelsiner, valnødder og rosiner.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/november/uge-47/mad/47-fransk-julekage-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
2 t og 30 min
Ingredienser
200 g smør
1¼ dl mælk
30 g gær
1 æg
2 spsk sukker
Ca. 350 g mel
100 g appelsintern (Oetker)
100 g valnødder
100 g rosiner
½ tsk. kanel
¼ tsk. salt
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron
Pensling
2 spsk. smeltet smør
Flormelis
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret.
- Rør smuldret gær og mælk sammen.
- Riv appelsin- og citronskal.
- Hæld det smeltede smør i, når det er blevet håndvarmt.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen. Den er lidt fedtet pga. af det smeltede smør, men alligevel nem at arbejde med.
- Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen 1½ time.
- Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul eller tryk den ud i en aflang plade på bagepapir.
- Fold dejen godt og vel halvt over på langs og læg kagen til efterhævning på bagepladen. Her skal den stå lunt en halv times tid.
- Bag kagen ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille.
- Tag kagen ud og pensl den med smeltet smør. Lad den stå et øjeblik og sigt flormelis over kagen.
![Rund julekage med kiksebund og et lag af flødeskum](https://imgix.familiejournal.dk/media/julekage.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=4:3)
Dessert & Kage
Hvid julekage