Opskrifter

Femkornsstænger med kommen

Lørdag, 1. september 2012af Redaktion
Gode hjemmebagte brødstænger

(Ca. 12 stk.)

2 dl femkornsblanding
3 dl vand
25 g gær
6 dl håndvarmt vand
1 tsk. kommen
225 g sigtemel
180 g grahamsmel
400-450 g pizzamel
1 spsk. sirup
2 tsk. salt

Kog femkornsblandingen 5 min. i 3 dl vand. Rør indimellem og hæld det i en sigte. Skyl med koldt vand og lad det dryppe af. Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, sirup, kommen, sigtemel, grahamsmel og næsten alt pizzamelet. Ælt dejen 10 min. på maskine eller i hånden og tilsæt mere mel, til den lige slipper skål eller bord. Lad den hæve lunt og tildækket 1 time. Skrab dejen ud på et melet bord og træk den ud i en firkant uden at trykke luften ud af dejen. Del den på tværs på midten og del hvert stykke i 6, brede strimler på langs. Læg dem på bagepapir. Efterhæver lunt tildækket ca. 20 min. Sæt en plade i ovnen og varm den op til 275°. Træk bagepapiret med brødene over på den varme plade og sæt den i ovnen. Spray lidt vand i ovnen og sænk varmen til 250°. Bag brødene ca. 16 min. på midterrillen og lad dem køle af på en rist.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find masser af opskrifter på brød i det store galleri nedenfor...