Nemme grove skinkehorn med solsikkekerner

Søndag, 23. maj 2010Opdateret 17. februar
af Redaktion
Disse hjemmebagte skinkehorn er helt perfekte til at komme i madpakken eller som et mellemmåltid i løbet af dagen, når den lille sult melder sig
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

16 stk.

100 g knækkede hvedekerner
2 dl vand
2 dl kærnemælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. honning
200 g grahamsmel
300 g hvedemel
16 skiver sandwichskinke

Pensling
Kærnemælk

Pynt
Evt. solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Kog hvedekerner og vand i 2 min.
  2. Hæld kærnemælk i og afkøl blandingen til den er håndvarm.
  3. Rør gæren ud heri.
  4. Tilsæt æg, salt og honning.
  5. Bland grahamsmel og hvedemel i. Hold lidt af hvedemelet tilbage.
  6. Ælt dejen til den er ensartet, og stil den til hævning i ½ time.
  7. Ælt dejen igennem og form den til 2 lige store kugler.
  8. Udrul kuglerne til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
  9. Del hver cirkel i 8 lige store trekanter.
  10. Beklæd hver trekant med 1 skive skinke og form nu hver trekant til et horn ved at rulle trekanten fra den brede kant ind mod spidsen.
  11. Læg hornene på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad.
  12. Lad hornene efterhæve i 45 min.
  13. Pensl med kærnemælk og pynt evt. hvert horn med finthakkede solsikkekerner.
  14. Bag hornene i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min. Hornene kan fryses.

Tip

Hornene er gode som tilbehør til en suppe, i madpakken eller som et mellemmåltid om eftermiddagen. Skal man f.eks. til en sportsaktivitet, så er hornene en nem frokost og kan spises sammen med f.eks. gulerødder og frugt.

Næringsindhold

Energiindhold pr. horn:

175 Kcal/733 kJ

Fedt 3 g
Kulhydrat 30 g
Protein 7 g
Kostfibre 3 g