Opskrifter

Gulerodshorn

Onsdag, 5. juni 2019Af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Den er god nok - pølsen er blevet erstattet af en gulerod! Men det smager altså stadig godt, og så er hornene da lige dét sundere.

Ingredienser til gulerodshorn

(4 pers.)

Dej:
30 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. rapsolie
1½ tsk. salt
1 spsk. honning
150 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
ca.1 æg

Prøv også: Forårsruller med kylling

Gulerødder:
10 gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hvid balsamicoeddike
Salt og peber

Grøn dressing:
1 bdt. purløg
2 dl yoghurt naturel 1,5 %
1 spsk. dijonsennep
Salt og peber

Se også: Hvidløgsnaan

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie, salt, honning, fuldkornsmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen og tilsæt evt. mere mel løbende, til dejen er fast, men lidt klæg.
Lad den hæve tildækket i 1 time.
Skræl gulerødderne og steg dem i olien på en stor pande, til de er gyldne på alle sider.
Tilsæt balsamico, salt og peber og lad gulerødderne koge næsten møre under låg.
Del dejen i 10 stykker og tril dem til lange pølser på ca. 50 cm.
Rul dejen om gulerødderne og læg dem på plader med bagepapir.
Lad dem hæve i 30 min. og pensl med æg.
Bag dem ved 190° i 15-20 min., til de er gyldenbrune.
Hak purløg og blend med yoghurt.
Smag til med sennep, salt og peber.
Servér hornene med grøn dressing og evt. salat.

Prøv også: Peperoni-gifler