Muffins med figner
(Ca. 16 stk.)
Det skal du bruge til muffins med figner
250 g tørrede figner
3-4 spsk. cognac
170 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
2 æg
3 dl cremefraiche
Topping:
125 g flødeost
2 spsk. flormelis
1 spsk. citronsaft
2 friske figner
Evt. citronmelisse
Sådan laver du muffins med figner
Skær stilken af fignerne og skær dem i små tern.
Læg dem i en skål, hæld cognacen over og lad dem trække et par timer eller til næste dag.
Bland alle de tørre ingredienser. Smelt smørret.
Rør æg, smør og cremefraiche i melblandingen.
Fordel dejen i 16 store muffinsforme, sæt dem evt. i en muffinsplade så de holder formen.
Bag dem ved 200º i ca. 18 min. Rør flødeost, flormelis og citronsaft sammen og kom glasuren på kagerne.
Pynt evt. med en kvart figen og lidt citronmelisse.