Opskrifter
Pistaciecupcakes med limetopping
Fredag, 29. marts 2024Af Cecilie Sofie Svensson Foto: Stine Christiansen
Byd det gode vejr velkommen med denne forførende dessert, der imponerer med dens flotte farver og perfekte smag.
35 min
12 personer
Pistaciecupcakes:
100 g smør
3 æg
150 g sukker
1 dl mælk
100 g marcipan
100 g usaltede pistacienødder
1½ tsk. bagepulver
200 g hvedemel
½ tsk. fint salt
12 muffinforme
Lime-topping:
½ limefrugt
200 g blødt smør
ca. 300 g flormelis
Grøn konditorfarve
Usaltede pistacienødder
Spiselige blomster
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°.
- Smelt smørret.
- Pisk æg, sukker, smør og mælk sammen.
- Riv marcipanen fint, og vend den i æggemassen.
- Blend pistacienødderne til mel i en blender, og bland dem og de øvrige tørre ingredienser sammen med æggemassen. Dejen skal kun lige vendes, til den er akkurat ensartet i konsistensen.
- Hæld dejen i muffinformene, så de er ⅔ fyldt, og bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter.
- Lad dem køle helt af på en bagerist.
Lime-topping:
- Pres saften af limefrugten.
- Pisk smør med en elpisker i et par minutter, og tilsæt flormelis lidt ad gangen.
- Pisk konditorfarve og limesaft i.
- Fordel topping på hver cupcake.
- Hak pistacienødder, og drys dem på cupcakene sammen med spiselige blomster.
Dessert & Kage
Snickers-cupcakes