Perlebygotto med laks
Ingredienser til perlebygotto med laks
(4 pers.)
150 g perlebyg
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
25 g smør
1 glas hvidvin el. vand med citronsaft
8 dl hønsebouillon
2 grønne courgetter
75 g hel grana eller parmesan
½ bdt. bredbladet persille
150 g røget laks
Fremgangsmåde til perlebygotto med laks
Kom perlebyggen i en si og skyl den under rindende vand, til vandet ser klart ud. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem i smør ved svag varme, til løgene er glasklare. Tilsæt perlebyggen, rør rundt og lad den stege med i 1 min. Hæld vinen ved og lad det koge 2 min. Tilsæt bouillonen og lad det småkoge under låg i 20 min., til perlebyggen er mør. Skær imens courgetterne i store tern, drys dem med salt og peber og steg dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne. Riv parmesanen i byggen og vend courgetterne i. Smag retten til med salt og peber. Anret i dybe tallerkner og drys med hakket persille og lidt røget laks.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rosenkålssalat med fennikel
Torskerogn med tatarsauce
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)