Fødselsdagsboller med kardemomme
(16 stk.)
Det skal du bruge til fødselsdagsboller
2½ dl sødmælk
50 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smør
1 æg
Ca. 500 g hvedemel
Perlesukker, chokoladenibs
og æg til pynt
Sådan laver du fødselsdagsboller
Rør gæren ud i let lunet mælk.
Tilsæt sukker, salt, smør og æg.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt enten på maskine eller med hænderne i mindst 5 min.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 16 lige store stykker, form dem til boller, læg dem på en plade med bagepapir, pensl med æg og drys evt. med sukker eller chokoladenibs.
Lad dem efterhæve i 20 min. Bag ved 200º i 20 min.
Prøv også: Boller med ost og gulerødder
(link fjernet)