Fødselsdagsboller med kardemomme

De fleste forbinder fødselsdagskagebordet med luftige fødselsdagsboller, der har smag af kardemomme. Her får du en klassisk opskrift på fødselsdagsboller fra Familie Journals fødselsdag.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Fødselsdagsboller til fødselsdag
Annonce

(16 stk.)

Det skal du bruge til fødselsdagsboller

2½ dl sødmælk
50 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smør
1 æg
Ca. 500 g hvedemel
Perlesukker, chokoladenibs
og æg til pynt

Prøv også: Hurtige fødselsdagsboller

Sådan laver du fødselsdagsboller

Rør gæren ud i let lunet mælk.
Tilsæt sukker, salt, smør og æg.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt enten på maskine eller med hænderne i mindst 5 min.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 16 lige store stykker, form dem til boller, læg dem på en plade med bagepapir, pensl med æg og drys evt. med sukker eller chokoladenibs.
Lad dem efterhæve i 20 min. Bag ved 200º i 20 min.

Prøv også: Boller med ost og gulerødder

(link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.