Opskrifter

Spinat-tomattærte med ricotta

Onsdag, 24. november 2010af Redaktion
Dejlig ret til 4 personer

(4 pers.)
20 min. + 45 min. i ovnen

Dej
120 g hvedemel
60 g groft mel
50 g smør
1 tsk. salt
Lidt koldt vand

Fyld
2-3 æg
250 g ricotta
400 g dampet spinat (evt. frossen - optøet)
1 hakket skalotteløg
300 g små cherrytomater
Salt og peber
100 g revet ost(f.eks. emmentaler)

Tilbehør
Lidt grøn salat

Saml dejen på en foodprocessor, rul den ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag med en kant af alufolie ved 200° 10 min. Dræn spinaten for væde og rør æg, ricotta, spinat, løg, halverede tomater, salt og peber og ost sammen og kom i. Bag færdig ved 200° i 35-40 min. Serveres med salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Ricotta kan bruges til stort set alt – se bare Moderne Mammas opskrifter med ricotta

Find flere opskrifter her...
Pasta med røget laks og pesto
Tærte med svampe og kylling
Små lasagner med ricotta og tigerejer