Opskrifter

Lun leverpostej til jul

Mandag, 21. december 2009 Opskrift: Anne Skovgaard- Petersen Opskrift: Anne Skovgaard- Petersen
Ingen julefrokosten uden en god klassisk lun leverpostej og er den hjemmelavet er det endnu bedre.

Det skal du bruge til hjemmelavet leverpostej:

½ kg svinelever
200 g fersk spæk
3 ansjosfileter el. benfri sild
2 løg
125 g mel
½ l mælk
25 g smør
2 hele æg
Ca. 2 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 tsk. tørret el. 1 spsk.
frisk timian

Her får du opskriften på et nemt rugbrød du kan severe til din lune leverpostej

Tip: Mange slagtere vil gerne hakke lever og spæk, hvis det bestilles i forvejen. Løg og sild må de ikke hakke af hensyn til hygiejnen, men det kan man hurtigt selv klare med en god kniv.

Sådan laver du leverpostej

Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af, hvor grov, leverpostejen skal være.

Pisk kold mælk og mel sammen i en gryde og varm op under piskning.

Tilsæt smørret og kog det igennem.

Tag gryden fra varmen.

Rør levermassen i og rør æggene i, rør godt, så det fordeles også nede ved bunden.

Krydr med salt, peber og timian.

Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade.

Læg låg på og frys ned eller bag straks leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175°.

Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse.

Bruges et meget stort ovnfast fad, er bagetiden ca. 1½ time, bages i en mindre aluform er bagetiden ca. ¾ time.

Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.

I galleriet har vi samlet en masse gode klassikere til julebordet

Juleklassikere