Små falafler

Torsdag, 15. september 2011
af Redaktion
Mmm, lav dine egne hjemmelavede burgere til hele familien. Du kan erstatte oksekødet med kikærter og få de lækreste falafelburgere - et garanteret hit til en fredag aften
Foto: Anders Schønnemann
Foto: Anders Schønnemann

(rækker til 6 burgere eller pitabrød)

TIP

  • Falafelerne kan fryses ned enkeltvis, så er de lette at tage op af fryseren til madpakken.
  • Kog en hel pose kikærter af gangen og frys dem ned, så er det altid let at lave falafel. Du kan også købe dem på dåse, men det er billigere at købe dem utilberedte og koge dem selv.

Det skal du bruge:
½ liter kikærter som er udblødt og kogt efter anvisningen på posen
1 rødløg, hakket (du kan også bruge 3-4 forårsløg eller en pore)
2-3 fed hvidløg. Presset
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk korianderpulver
1 æg
grahamsmel, til panering
raps olie, til stegning


1.
Kom kikærter i en minihakker og findel dem godt, rødløg finthakkes og hvidløg presses, kom det hele i en skål sammen med spidskommen/koriander og ægget og bland videre til en kraftig pasta (lad det hvile imens du gøre grøntsagerne klar - dem skal bruge som tilbehør).
2. Form 6 burger af pastaen. Hver burger vendes let i grahamsmelet.
3. Varm 1 spsk olie i en stor stegepande. Burgerne steges på begge sider, ca 6 minutter, til de er gyldne.

Server hertil friske fintsnittet grøntsager - f.eks. blomkål, bladselleri, sukkerærter, tomat, peberfrugt og gulerødder.

TIP - ANDERLEDES TZAZIKI

Erstat hvidløget med et ½ brev, revet peberrod (kan købes i supermarked i poser) og lidt citron i din rødbede tzaziki.

Prøv dine falafeler med rødbede tzaziki...

Ca 2½ dl græsk yoghurt 2%
2-3 fed hvidløg presset
Salt
½ kg kogte revet rødbeder

1. Det hele blandes sammen.

(Kilde:Christina Christensen i samarbejde med SlankeDoktor)