Torskefilet i fad på bund af lækre grøntsager

Tirsdag, 5. januar 2010Opdateret 17. februar
af Redaktion
Saftig torskefilet i fad på bund af årstidens lækre grøntsager. En helt perfekt ret til en kold vinteraften, der nemt kan tilpasses til få eller flere
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

150 g torskefilet
2 tsk. sennep
1 tsk. timian
100 g squash
100 g tomat
100 g gulerod
125 g kartofler
1 dl vand
½ dl tør hvidvin
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smør torskefileten med sennep og krydr den med timian, salt og en anelse peber.
  3. Rens grøntsagerne og skær dem i skiver.
  4. Læg grøntsagerne i et passende ildfast fad, tilsæt vand og hvidvin og drys med salt og peber. Steg grønsagerne i den varme ovn i ca. 25 min.
  5. Tag fadet ud af ovnen, læg torskefileten oven på grøntsagerne og dæk fadet med stanniol.
  6. Stil fadet tilbage i ovnen og steg retten videre i 12-15 min., til torsken er gennemstegt.

Tip

I stedet for torsk kan du anvende rødspættefileter, lyssej eller kuller. Torskens kød bliver løsere i de varme perioder, hvor den tager mest føde til sig, modsat om vinteren og om foråret i gydeperioderne. En gammel regel siger, at man af samme grund kun skal spise torsk i måneder med "r" i.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

424 kcal/1774 kJ