Fyldig vintersuppe med kylling og grøntsager

Lørdag, 26. december 2009Opdateret 17. februar
af Redaktion
Klar suppe med fyld af både saftig kylling og lækre grøntsager - helt perfekt aftensmåltid til den kolde vintertid
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
125 g kyllingefilet
100 g porre
100 g gulerod
100 g persillerod
50 g grønne bønner
50 g hvidkål
1 tsk. tørret timian
2 pressede fed hvidløg
6-7 dl kogende vand el. grønsagsbouillon
Salt og peber
Frisk persille

Tilbehør
50 g rugbrød, 175 g kartofler el. 150 kartofler

Fremgangsmåde

  1. Rens grønsagerne.
  2. Skær kyllingekødet i tern og grøntsagerne i passende mundrette stykker.
  3. Svits kødet i ca. 3 min. og bland derefter grøntsagerne med kødet.
  4. Tilsæt hvidløg og timian og hæld kogende vand eller grønsagsbouillon over.
  5. Lad suppen koge op og lad den småkoge i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
  6. Rist rugbrødet og server suppen med et persilledrys på toppen.

Tip

Lav gerne en dobbelt portion, så har du suppe til to dage eller kom halvdelen af suppen i fryseren (uden persille). På den måde har du nem mad på en travl dag. Suppen kan også serveres som en blendet suppe. Benyt evt. mere fiberrige grøntsager som rodfrugter og kål for mere mæthedsfornemmelse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

496 Kcal/2076 kJ