Kalorielet yoghurt med granatæble og lakrids

Søndag, 30. marts 2014Opdateret 13. marts
af Slankedoktor.dk
Får du gæster til middag, eller har du bare lyst til noget lækkert- så skal du prøve at lave en lækker og kalorielet yoghurt dessert!
Foto: slankedoktor.dk
Foto: slankedoktor.dk

3 portioner

Yoghurt med granatæble og lakrids
½ stk. granatæble
2½ dl yoghurt naturel, fast 2%
2½ dl mælk
15 g mandler
1 g engelsk lakrids
3 tsk. honning, flydende

Fremgangsmåde

1. Kernerne tages ud af granatæblet.

2. Alle hinderne omkring de søde, røde kerner kasseres, de er meget bitre.

3. Yoghurten røres med mælk og granatæblekerner.

4. Mandlerne hakkes groft og ristes kort på en tør, hed pande.

5. Den hårde lakrids stødes i en morter eller knuses mellem 2 stykker bagepapir med en kagerulle.

6. Yoghurtmassen fordeles i portionsglas.

7. Der pyntes med ristede mandler, flydende honning og et lille drys lakrids.

Tip

Engelsk lakrids (eller ren lakrids) kan købes på apoteket.

Næringsindhold

Energiindhold pr. portion:

160 Kcal / 669 kJ
Fedt: 5 gram
Kulhydrater: 20 gram
Protein: 7 gram
Kostfibre: 0 gram