Opskrifter
Æblekage med marcipan
Lørdag, 12. december 2009af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Jette M. Vesteragerfoto: Jette M. Vesterager
Lækker æblekage med marcipan og masser af æbler. Den fugtige marcipandej gør æblekagen blød og svampet.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/aeblekage-med-marcipan.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Opskrift på æblekage med marcipan
100 g marcipan
3 æg
125 g sukker
175 g mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl mælk
50 g smeltet smør
5-6 æbler
Sådan laver du æblekage med marcipan
Riv marcipanen og rør æggene i et ad gangen. Rør sukker i. Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i dejen sammen med mælk og smeltet smør. Skræl æblerne og skær dem i skiver eller både. Læg halvdelen af æblerne tæt i en velsmurt springform. Hæld halvdelen af dejen over. Læg resten af æblerne på og resten af dejen. Bag kagenved 175° på midterrillen ca. 35-40 min. Server med is eller flødeskum.
Flere lækre kager...
Vores bedste opskrifter på drømmkage her
Nemme blåbærkager
Æblestang med marinerede svesker
Banankage