Naturligt antioxidant: Rosmarin hjælper mod "indre rust"

Tirsdag, 7. januar 2025
Af redaktionen
Foto: Colourbox
Krydderurten rosmarin er rig på rosmarinsyre, som er en af de kraftigste antioxidanter, vi kender. Læs mere om de gode effekter af rosmarin i kosten.
Traditional Italian Focaccia with  black olives and rosemary - homemade flat bread focaccia
Vidste du, at rosmarin er et af de kraftigste antioxidanter?

Krydderurten rosmarin er rig på rosmarinsyre, som er en af de kraftigste antioxidanter, vi kender.

Den viden har man i årtusinder udnyttet i Mellemøsten ved at smøre rosmarin blandet i olivenolie på brød, så det ikke mugner for hurtigt. Det er de brød, vi kender som focaccia.

Antioxidanter er en slags indre rustbeskyttelse i kroppen, der blandt andet kan være med til at forebygge kræft og blodpropper. I køkkenet er rosmarin et fremragende krydderi til ovnbagte kartofler og grillet kød.

Kilde: læge Jerk W. Langer