Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Str: (XS) S (M) L (XL) XXL (3XL).
Overvidde (arb): (79) 85 (90) 96 (101) 107 (112) cm.
Længde for: (56) 58 (60) 62 (64) 66 (68) cm.
Længde bag: (59) 61 (63) 65 (67) 69 (71) cm.
Materialer: "Vipe" (100% merceriseret bomuld/50 g = 125 meter): (200) 250 (250) 300 (300) 350 (350) g mørk beige 3041. Strikkep nr. 5. Evt. små perler til pynt langs halskanten.
Garn fra Dalegarn, tlf. 41 68 77 88.
Strikkefasthed: 18 m = 10 cm i retstrik.
Forstk: Slå (71) 76 (81) 86 (91) 96 (101) m op. Strik frem og tilb i ret på alle p til arb måler (38) 39 (40) 41 (42) 43 (44) cm. Luk nu til ærmegab i hver side, i beg af hver p for (3, 2, 2, 2, 1, 1, 1) 3, 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1 (4, 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1) 4, 3, 3, 2, 1, 1, 1 (4, 3, 3, 2, 1, 1, 1, 1) 4, 3, 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1 (4, 3, 3, 2, 2, 1, 1, 1, 1) m = (47) 50 (53) 56 (59) 62 (65) m tilb. MEN når arb måler 3 cm fra 1. indt, lukkes de midterste (7) 8 (9) 10 (11) 12 (13) m til hals og hver del strikkes færdig for sig. Luk videre mod hals (samtidig med at lukning til ærmegab fortsættes som før) på hver 2. p for 4, 2, 1, 1, 1 m (alle str). Luk så 1 m (1) 2 (2) 3 (3) 4 (4) gange = (10) 10 (11) 11 (12) 12 (13) m tilb til skulder. Luk af når arb måler hel længde. Strik den anden side på samme måde, men modsat.
Bagstk: Slå op, og strik frem og tilb som til forstk. Strik til arb måler (41) 42 (43) 44 (45) 46 (47) cm og luk til ærmegab i hver side på samme måde som på forstk. Når arb måler (55) 57 (59) 61 (63) 65 (67) cm, lukkes de midterste (17) 18 (19) 20 (21) 22 (23) m til nakke. Strik hver side for sig og luk videre mod nakke på hver 2. p for (2, 2, 1) 3, 2, 1 (3, 2, 1) 3, 2, 1, 1 (3, 2, 1, 1) 3, 2, 2, 1 (3, 2, 2, 1) m. Luk af når arb måler hel længde. Strik den anden side på samme måde, men modsat.
Montering: Sy skuldersømmene. Sy sidesømmene, men lad 10 cm stå åben til slids forneden - målt fra bagstk og op. Sy evt. perler fast langs halskanten.
Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!
Strikkeopskrift og foto: Dalegarn