Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
1
Sprøde løg.
E.J., Struer:
Strø en anelse sukker over løgene, når du steger dem. Så bliver løgene sprøde, og de får en flot gylden farve.
2
Løg i fryseren
E.N., Vejby:
Når løg er på tilbud, køber jeg en stor portion. Jeg piller og blender en del af dem, og fylder massen i isterningeposer eller -bakker og fryser dem. Når jeg på et senere tidspunkt rører fars, tilsætter jeg et par terninger. Også i mange andre retter kan smagen forhøjes med en terning eller to. Nogle løg skærer jeg i skiver og bruner, hvorefter de pakkes i mindre portioner, der ligeledes fryses til senere brug. Det er arbejds- og energibesparende at tilberede en stor portion løg og tillige dejlig nemt at hente en portion løg frem til hakkebøf, en gryderet eller som pynt på et stykke smørrebrød.
3
Brug løgspirerne
B.S., Randers:
Kassér ikke de grønne spirer fra løg og hvidløg, det er dejlig grønt, som kan klippes og bruges i stedet for purløg.
4
Godt og billigt løgskærebræt
R.H., Nakskov:
Tag en tom mælkekarton, skyl den, klip bund og top af, klip den op og del den i to, og du har nogle gode skærebrætter til løg, lige til at kassere, når de er brugt, og ingen løglugt og rengøring.
5
Rustpletter væk med løg
I.L., Svebølle:
Rustpletter på tøj er meget vanskelige at fjerne, men hvis man gnider pletten med rå løg og skyller efter med lunkent vand, forsvinder pletterne som dug for solen. Tøjet kan vaskes på normal vis, så løglugten fjernes igen.