Susanne satte sig tungt i en stol og stirrede frem for sig. Hun havde det meget dårligt psykisk, og hendes hjerne rummede kun negative tanker: – Er der overhovedet nogen, der bryder sig om mig? Nej, konkluderede Susanne, mens tankerne kredsede om, at hun ville tage sit eget liv.
Læs også: Musik og natur er Aviajas terapi Susanne Rahbek Jensen, 50, som kalder sig Sanne, havde én af sine mange og voldsomme nedture. Redningen blev hendes mand, Preben, som Sanne og vennerne kalder Basse. – Han har også haft sit at kæmpe med, men han har altid været der for mig. Jeg kender ingen, der har så stort og varmt et hjerte som Basse. Og nogle store næver, der er parat til at løfte mig op.
Depression og førtidspension
Sannes depression skyldtes en række hændelser. En besked hos lægen om at hun havde blodpropper i begge lunger og led af en blodsygdom. Et hårdt studieforløb på drømmeuddannelsen som pædagog og efterfølgende mobning på arbejdspladsen. Til sidst var hun så dårlig, at førtidspension var eneste udvej. – Den melding slog mig helt ud. Det var som at blive sat i en kasse med et stort stempel: Kasseret!
Læs også: Jesper tabte 30 kilo og fik sit selvværd igen Heldigvis havde hun mødt Basse, og hun var flyttet ind på hans nedlagte landbrug på Ryde Møllevej. Og da hun altid har været kreativ, begyndte hun at lave kranse og dekorationer til kirkegårde i tiden op til jul. I første omgang blev de solgt fra et stativ ved landevejen, men senere fik Basse fat på et legehus, der blev indrettet som salgsbod. Men sæsonen for kranse og dekorationer var jo kort. Derfor foreslog Basse hende, at hun gik i gang med noget, hun kunne sælge året rundt.
Jeg kan da ikke bage
– Hvad med brød og kager? foreslog han. Sanne blev meget forbløffet: – Det brød, jeg bager, er så dårligt og tungt, at selv ænderne går til bunds, når de spiser det, indvendte hun. Men Basse pressede på. Og med hjælp fra hans søster, der er tidligere bager, kom der skred i planerne. Svigerinden kom med en røremaskine, og Sanne blev oplært i at bage rigtigt trin for trin.
Læs også: Diana fik en spiseforstyrrelse, da hendes veninde døde – Det var utroligt, for selv om jeg måtte smide rigtig mange brød og kager ud, så lykkedes det jo efterhånden, fortæller Sanne, der indrettede legehuset ved landevejen med en stor fryser til franskbrød, kringler og kager plus lidt andet, eksempelvis hjemmelavet marmelade.
Kunder fra nær og fjern
Sannes bagværk er blevet en meget stor succes. Folk kommer fra nær og fjern for at købe hjemmebag til billige priser. – Bagningen er min bedste terapi. Jeg kan planlægge at bage de dage, hvor jeg har energi og kan overkomme det. Og når jeg har hænderne i dejen, så er jeg i en helt anden verden. Jeg har det rigtig godt, fortæller Sanne, der også modtager bestilling på småkager, lagkager og lignende.
Læs også: Loni mødte kærligheden på en vandretur