Et pift af forår

Fredag, 18. marts 2011
af Redaktion
Få opskriften på en dejlig, grøn urteolie
Tegning: Jane Bagge
Tegning: Jane Bagge

Af Kirsten Aarslev

Hvis du trænger til et lille pift af forår, så lav en dejlig, grøn urteolie.

Du skal bruge:
1,5 dl rapsolie
1 stor kvist rosmarin
Bladene fra en lille potte basilikum

Blend olien med urterne, lad den stå og trække en times tid, si og opbevar på køl. Bemærk, at olien har kort holdbarhed, kun ca. tre dage.
Olien kan bruges til at stege i og er selvfølgelig også velegnet i en dressing. Men prøv også at lægge en fin stråle i en ring om en portionsanrettet salat eller fiskeret. Det både syner og smager.

Læs om dyrkning af krydderurter her...


Find en massespændende ogalternative varer i shoppen (link fjernet)

Læs også...
Fem krydderurter der rykker
Sundt afkog