Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
I den kinesiske medicin er der ikke nogen skarp skillelinje mellem mad og medicin, og det behøver der heller ikke være i et dansk køkken.
Lægeplanter giver ofte både farve og smag til maden, og så smager mange af dem også godt. Det gælder f.eks. planter som gurkemeje og ingefær.
Ud over at smage godt er de gode mod gigt og smerter. Og så styrker de også maven og beskytter mod infektioner og fordøjelsesbesvær.
Fidusen ved at bruge dem i maden er naturligvis, at man kan spare på forbruget af helsemidler. De dage, man får brugt råvaren i køkkenet, kan man lade kapslerne stå.
Af Kirsten Aarslev
TIP TIL ANDRE?
Har du gode råd om eller erfaringer med at bruge maden som lægemiddel, er du meget velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder...
Læs mere om den spiselige have her
Læs også...
Mad, der gør godt for øjnene