Opskrifter
Glutenfri kartoffelmazarin med chokoladeglasur og nødder
Lørdag, 19. maj 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne glutenfri kage er et sikkert hit! Der er nemlig ikke noget som en god, hjemmebagt kartoffelmazarin med en kop kaffe eller et glas saftevand.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/hjemmebagt-kartoffelmazarin_glutenfri-kage.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
40 min
10 personer
Glutenfri kartoffelmazarin
200 g kartofler
200 g marcipan
100 g blødt smør + 1 spsk. til at smøre formen med
75 g kartoffelmel
75 g mandelmel
175 g flormelis
1 knsp. fint salt
1 1/2 tsk. bagepulver
3 æg
Overtræk og pynt
100 g mørk chokolade
2 spsk. smør
2 spsk. flormelis
100 g blandede nødder, mandler og/el. mandelflager
Evt. chokoladekugler
Evt. Skovsyre
Glutenfri kartoffelmazarin
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
- Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel.
- Riv marcipanen groft. Ælt kartoffelmos, marcipan og smør godt sammen.
- Bland kartoffelmel, mandelmel, flormelis, salt og bagepulver sammen.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Rør æggeblommerne i dejen og rør derefter melblandingen i.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Smør en springform eller tærteformpå ca. 24 i diameter.
- Kom dejen i formen og glat overfladen ud.
- Bag kagen 30-35 min. ved 180°, til den er gennembagt og gyldenbrun på toppen.
- Lad kagen køle af i formen.
Overtræk og pynt
- Smelt chokoladen med smørret.
- Tilsæt flormelis og rør glasuren jævn.
- Bred glasuren ud på kagen.
- Pynt med nødder, mandler, mandelflager og evt. chokoladekugler og skovsyrer.