Opskrifter

Linsesuppe med muffins

Torsdag, 12. juni 2008af Redaktion
25 min. + 20 min i ovnen(3-4 pers.)2 løg, 1 fed hvidløg,olie til stegning1 l bouillon2 dl røde linse1 dåse hakkede tomater2-3 spsk. tomatpurénogle

25 min. + 20 min i ovnen
(3-4 pers.)

2 løg, 1 fed hvidløg,
olie til stegning
1 l bouillon
2 dl røde linse
1 dåse hakkede tomater
2-3 spsk. tomatpuré
nogle dråber tabasco
salt, peber


Pil og hak løg og hvidløg og svits dem 3-4 min. i olie. Tilsæt bouillon og linser og kog 6-7 min. under låg. Tilsæt tomater og tomatpuré og kog videre 5-6 min., til linserne er møre og kan moses med bagsiden af skeen. Smag til med tabasco, salt og peber. Kan fryses.

Fetamuffins (8-10 stk.)

150 g mel
2 tsk. bagepulver,
1-2 tsk. paprika,
50 g smør
100 g feta
1 æg
1 dl mælk,
1 snittet forårsløg


Bland mel, bagepulver og paprika og smuldr smør og feta i. Tilsæt æg, mælk og forårsløg og rør dejen sammen, den skal kun lige samles. Fordel dejen i smurte muffinsforme, dobbelte papirsforme kan bruges. Bages ca. 20 min. ved 175° på midterste ovnrille.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen