Opskrifter

Æble- og bærcrumble med havregryn og hasselnødder

Fredag, 14. februar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En skøn æble- og bærcrumble med sprød havregryns- og hasselnøddecrunch – den perfekte dessert til både hverdag og weekend, serveret med en klat flødeskum eller vaniljeis!
45 min
8 personer
Æble- og bærcrumble med havregryn og hasselnødder:
1½ kg æbler (Belle de Boskoop eller andet madæble)
150 g brombær
½ vaniljestang
2 spsk. sukker
½ dl vand
Crumble:
75 g hasselnøddekerner
150 g sukker
150 g hvedemel
150 g koldt smør i tern smør
100 g grovvalsede havregryn
1 knsp. salt
Til servering:
100 g cremefraiche 9 %

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Skræl æblerne, og skær dem i grove tern.
  3. Skyl brombær.
  4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene.
  5. Bland dem med sukker.
  6. Fordel æbleternene i en gryde, tilsæt vand og vaniljesukker.
  7. Bring gryden i kog, og lad det simre under låg i 4 minutter.
  8. Fordel grydens indhold i en lille bradepande sammen med brombær.
  9. Hak hasselnødderne.
  10. Bland dem med sukker, hvedemel, smør, havregryn og salt i en skål med fingrene, til det ligner grove brødkrummer.
  11. Fordel crumbleblandingen oven på æbler og brombær, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til toppen er sprød og gylden.
  12. Lad den afkøle let.

Servering:

  1. Servér kagen lun sammen med cremefraiche.