Opskrifter

Pæretærte med mandler

Fredag, 14. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Denne lækre pæretærte med mandler kombinerer saftige pærer med en sprød mandelbund for en uimodståelig smagsoplevelse.
2 t og 30 min
8 personer
Mandelmørdej:
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knsp. salt
1 æggeblomme
25 g mandelmel
125 g hvedemel
Mandelcreme og pærefyld:
75 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
75 g mandelmel
1 spsk. mandellikør (f.eks. Amaretto)
2 store pærer
25 g mandelflager

Fremgangsmåde:

Mandelmørdej:

  1. Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål.
  2. Rør æggeblommen i.
  3. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen.
  4. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 1 time.
  5. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform på Ø 20 cm med dejen.
  6. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.

Mandelcreme og fyld:

  1. Pisk smør og sukker cremet med en elpisker.
  2. Tilsæt æg, og pisk det sammen.
  3. Rør mandelmel og likør i cremen, til den er ensartet.
  4. Smør mandelcremen jævnt ud på bunden af den kolde tærte.
  5. Tænd ovnen på 175°.
  6. Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver.
  7. Fordel pæreskiverne oven på cremen, og drys med mandelflager.
  8. Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden, og tærtebunden er gennembagt.
  9. Afkøl tærten før servering.