Opskrifter

Opskrift på moster Ingrids smørkrans

Lørdag, 2. juni 2018Af Hanne Lund, foto Christina Birchfoto Christina Birch
Bare fordi denne opskrift har mange år på bagen, så er den stadig lige lækker. Servér moster Ingrids smørkrans næste gang du får gæster til kaffe

Ingredienser

30 g gær

1 spsk. sukker

1 dl lunken fløde

2 æggeblommer

100g blødt smør

250 g mel

Remonce:

100 g smør

100 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

½ tsk. mandelessens

50 g hakkede mandler

Æg til pensling, evt. æggehviden

LÆS OGSÅ: Oldemors opskrift på solskinsæg er en sikker vinder hver gang. Få opskriften her!

Sådan gør du

Kom gær og sukker i en skål.

Lun fløden let og rør gæren ud i fløden.

Pisk æggeblommerne og kom dem i fløden.

Skær det bløde smør i små terninger og kom dem i fløden.

Rør melet i og ælt dejen grundigt.

Lad den hæve tildækket 1 time.

LÆS OGSÅ: Kunne vi byde en napoleonshat? Prøv denne opskrift

Remonce:

Pisk smør og sukker sammen med vaniljesukker og mandelessens.

Rør de hakkede mandler i.

Rul dejen ud til en aflang firkant på et meldrysset bord.

Smør remoncen på dejen og rul den sammen.

Skær rullen i skiver, sæt dem i en springform eller høj tærteform.

Pensl med æg og bag smørkransen ved 175 grader i ca. 20 min.