(8 pers.)
Dej:
175 g hvedemel
85 g smør
1 spsk. flormelis
1 æggeblomme
1 dl mosede hindbær med sukker (el. god hindbærmarmelade)
Fyld:
85 g blendede mandler
85 g smør
85 g demerarasukker (rørsukker)
3 æg
50 g marcipan, fintreven
Pynt: mandelflager og glasur samt hindbær
Blend mel med smør og flormelis og saml med æggeblomme. Læg dejen koldt i 30 min. Rul ud og kom i en smurt lille tærteform. Forbag med sølvpapir langs kanten i 10 min. ved 200°. Blend mandler, smør, sukker, æg og marcipan. Smør hindbærmassen på den forbagte bund og kom mandeldejen over. Drys med mandelflager og bag ved 180° i 25-30 min. Træk striber af glasur over. Server med friske hindbær eller hindbærsorbet.
Opskrift af Helle Brønnum Carlsen