Opskrifter
Simreret: Marokkansk-krydret nakkefilet
Lørdag, 12. januar 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne nakkefilet har fået god tid i ovnen og smager vidunderligt sammen med kikærter og hjemmebagt brød.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/marokkansk-nakkefilet.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til marokkansk-krydret nakkefilet:
(4 pers.)
2 løg
2 porrer
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 kg nakkefilet
2 tsk. stødt kanel
4 tsk. spidskommen
2 tsk. salt
½ tsk. peber
2 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
100 g tørrede abrikoser
50 g tranebær
75 g cashewnødder
480 g kogte kikærter
Koriander til pynt
Prøv også: Simreret: Okseragout
Fremgangsmåde:
Hak løg og porrer.
Svits nakkefileten i olien sammen med gurkemejen.
Tilsæt løg og porrer, lad dem svitse med i et par min.
Tilsæt krydderier, presset hvidløg, bouillon, abrikoser i tern, tranebær og nødder og lad det småsimre under låg i 2 timer.
Tilsæt kikærterne og giv retten yderligere 15 min.
Servér med et godt stykke brød.
Se også: Nakkefilet i øl