Opskrifter

Entrecote med persillesmør og bønnesalat

Fredag, 21. juni 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Entrecote med persillesmør og bønnesalat er en perfekt ret til dig, der elsker klassisk comfort food med et twist af friskhed og farve.
30 min
4 personer
Entrecotebøffer
4 entrecotebøffer
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. smør til stegning
Salt og peber
Persillesmør:
1 håndfuld bredbladet persille
100 g blødt smør
Salt og peber
Hvid bønnesalat:
1 dåse hvide bønner (f.eks. cannellini eller limabønner)
250 g små tomater
½ frisk rød chili
1 rødløg
3 forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
Til servering:
1 groft brød

Fremgangsmåde:

Persillesmør:

  1. Skyl og hak persille fint.
  2. Rør det bløde smør sammen med persille i en skål, og krydr med salt og peber.
  3. Sæt på køl indtil servering.

Hvid bønnesalat:

  1. Dræn, skyl og afdryp de hvide bønner.
  2. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
  3. Skyl chilien, flæk den, fjern kernerne, og hak den fint.
  4. Pil rødløg og forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
  5. Skyl og hak persillen fint. Rør sennep, honning og eddike sammen i en skål, og tilsæt olien lidt ad gangen.
  6. Krydr med salt og peber. Vend bønner, tomater, chili, rødløg, forårsløg og persille sammen med dressingen, og anret den i en serveringsskål.
  7. Steg bøfferne i olie og smør på en pande ved høj varme i et par minutter, til de er, som du foretrækker dem.
  8. Krydr med salt og peber.

Servering:

Anret bøfferne med persillesmør og bønnesalat, og servér med groft brød.