Opskrifter
Entrecote med persillesmør og bønnesalat
Fredag, 21. juni 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Entrecote med persillesmør og bønnesalat er en perfekt ret til dig, der elsker klassisk comfort food med et twist af friskhed og farve.
30 min
4 personer
Entrecotebøffer
4 entrecotebøffer
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. smør til stegning
Salt og peber
Persillesmør:
1 håndfuld bredbladet persille
100 g blødt smør
Salt og peber
Hvid bønnesalat:
1 dåse hvide bønner (f.eks. cannellini eller limabønner)
250 g små tomater
½ frisk rød chili
1 rødløg
3 forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
Til servering:
1 groft brød
Fremgangsmåde:
Persillesmør:
- Skyl og hak persille fint.
- Rør det bløde smør sammen med persille i en skål, og krydr med salt og peber.
- Sæt på køl indtil servering.
Hovedretter
Pariserbøffer
Hvid bønnesalat:
- Dræn, skyl og afdryp de hvide bønner.
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Skyl chilien, flæk den, fjern kernerne, og hak den fint.
- Pil rødløg og forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl og hak persillen fint. Rør sennep, honning og eddike sammen i en skål, og tilsæt olien lidt ad gangen.
- Krydr med salt og peber. Vend bønner, tomater, chili, rødløg, forårsløg og persille sammen med dressingen, og anret den i en serveringsskål.
- Steg bøfferne i olie og smør på en pande ved høj varme i et par minutter, til de er, som du foretrækker dem.
- Krydr med salt og peber.
Servering:
Anret bøfferne med persillesmør og bønnesalat, og servér med groft brød.