Opskrifter

Gammeldags æblekage - som mor lavede den

Mandag, 27. august 2012Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv denne ægte gammeldags æblekage med ribsgele. Den smager skønt og helt som mor lavede den. Prøv evt. at rive de rå æbler og læg dem i lag med æblekageraspen.

Opskriften er til 4 personer.

25 min
4 personer
Æblekage
5 æbler
3 spsk. vand
1 dl sukker
125 g rasp
1½ dl sukker
80 g smør
2½ dl piskefløde
½ vaniljestang
2-4 spsk. flormelis
1 dl ribsgelé

Tip

Prøv at rive de rå æbler og læg dem i lag med æblekageraspen.

  1. Skræl og del æblerne. Gem evt. 1-2 æbler, der rives og kommes i mosen, så kommer der lidt mere bid i kagen.
  2. Kog æblerne 4-5 min. med vand og sukker, pas på, de ikke brænder på.
  3. Mos æblerne og lad dem køle af.
  4. Bland sukker og rasp og rist det lysebrunt i smørret.
  5. Læg æblemos og rasp lagvis i en skål.
  6. Pisk forsigtigt fløden til skum, vend sukker blandet med vaniljekorn i og læg det på æblekagen.
  7. Pynt med ribsgelé.