Linsesuppe med muffins
25 min. + 20 min i ovnen
(3-4 pers.)
2 løg, 1 fed hvidløg,
olie til stegning
1 l bouillon
2 dl røde linse
1 dåse hakkede tomater
2-3 spsk. tomatpuré
nogle dråber tabasco
salt, peber
Pil og hak løg og hvidløg og svits dem 3-4 min. i olie. Tilsæt bouillon og linser og kog 6-7 min. under låg. Tilsæt tomater og tomatpuré og kog videre 5-6 min., til linserne er møre og kan moses med bagsiden af skeen. Smag til med tabasco, salt og peber. Kan fryses.
Fetamuffins (8-10 stk.)
150 g mel
2 tsk. bagepulver,
1-2 tsk. paprika,
50 g smør
100 g feta
1 æg
1 dl mælk,
1 snittet forårsløg
Bland mel, bagepulver og paprika og smuldr smør og feta i. Tilsæt æg, mælk og forårsløg og rør dejen sammen, den skal kun lige samles. Fordel dejen i smurte muffinsforme, dobbelte papirsforme kan bruges. Bages ca. 20 min. ved 175° på midterste ovnrille.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen