Blomme-æbletærte
Dej:
250 g hvedemel
125 g smør
75 g flormelis
Reven skal af ½ usprøjtet citron
1 æggeblomme
Fyld:
500 g blommer el. svesker
500 g rensede æbler i kvarter
100 g hjemmeblandet vaniljesukker
½ tsk. kardemomme
1 tsk. majsstivelse udblødt i 2 spsk. koldt vand
Top:
175 g mandler (evt. smuttede)
30 g hvedemel
½ vaniljestang
150 g usaltet smør
150 g sukker
3 æg
Flormelis
50 g mandelflager
Bland ingredienser til dejen evt. i foodprocessor og læg dejen koldt. Halvdelen af æbler og blommer (der er udstenede) kommes i gryde med vaniljesukker og kardemomme og koges under låg, til det er som marmelade. Jævnes med majsstivelse. Blend mandlerne, til toppen, til mel og tilsæt resten lidt efter lidt. Rul dejen ud og forbag i stor tærtebund i 10 min. Ved 200°. Kom marmeladen på bunden og hæld forsigtigt toppen over. Læg frugtstykkerne ned i toppens masse. Drys med mandelflager og flormelis og bag kagen ved 180° i 1 time. Kan til sidst få lidt glasur i tilfældige striber over, hvis man synes.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen