Chokoladekage med færre kalorier

Lørdag, 5. maj 2012Opdateret 20 timer siden
af Redaktion
Skift noget af sukkeret ud med sødestof og undgå smør.
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub

(15 portioner)

75 g kakaopulver
3 dl skummetmælk
100 g fromage frais 0,5%
2 tsk. flydende sødestof
175 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 æg
120 g brun farin el. sukker

Pynt
1 tsk. flormelis eller 2 spsk. kalorielet appelsinmarmelade og 2 spsk. kokosmel

Kakaopulver, skummetmælk, sødestof og fromage frais røres til en kakaopasta. Hvedemelet og bagepulver blandes. Brun farin/sukker og æg piskes hvidt, og den skummende kakaopasta røres sammen med æggemassen. Hvedemel/bagepulverblandingen vendes forsigtigt i dejen. Dejen hældes i en springform eller et tærtefad beklædt med bagepapir. Bages i ca. 45 min. ved 160-175°.
Før servering pyntes kagen med flormelis, som sigtes over kagen, eller 2 spsk. appelsinmarmelade, som smøres over kagen, hvorefter kagen drysses med 2 spsk. kokosmel.

Energi-information pr. portion
Energi 132 kcal/552 kJ
Fedt: 2 g
Kulhydrater: 20 g
Protein: 4 g
Kostfibre: 1 g

10 lækre slankedesserter