Opskrifter

Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Mandag, 20. juni 2016af Karolines Køkken
Her få du den skønneste smagsprøve på tillægget "Sommermad med Karoline", der følger med denne uges Familie Journal.

En spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.

Du kan lave 10 små hindbærtærter i forme a ca. 1 dl. Hindbær kan erstattes af jordbær. Du kan udelade lakrids.

Opskrift på hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Dessert til 6

Tærtebund
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
3 spsk. flormelis
100 g smør
1½ spsk. vand
50 g finthakket hvid chokolade
1 tsk. knust engelsk lakrids

250 g rensede friske hindbær
150 g ribsgelé

Tilbehør
¼ l Karolines Køkken® Cremefraiche 18% - eller flødeskum

I galleriet kan du se nogle af de lækre retter, du kan glæde dig til i ugens tillæg

Sommermad med Karoline

Fremgangsmåde til hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Tærtebund: Bland hvedemel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ca. 3 cm op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag tærtebunden midt i ovnen. Fordel den hvide chokolade på den varme bund, drys med lakrids og lad bunden køle af.

Læg hindbærrene i tærtebunden. Lad ribsgeléen smelte i en gryde ved svag varme. Fordel geléen over bærrene, med en ske, og lad geléen stivne.

Servér hindbærtærten med cremefraiche eller flødeskum - eller begge dele.

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.