Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
– Første gang, jeg skulle holde et foredrag om, hvordan jeg håndterer min sygdom, var jeg så nervøs, at det papir, jeg holdt i hånden, rystede, så jeg næsten ikke kunne læse, hvad der stod!
Det er meget svært at forestille sig, at den unge mand, der sidder overfor os, er identisk med ovennævnte, for i dag oser han ligefrem af selvtillid og ro.
– På tidspunktet for foredraget vidste jeg jo ikke så meget om sygdommen, fortæller 27-årige Kasper Vestergaard, der i en alder af 19 år fik diagnosen multiple sclerose.
Kasper har dog altid været en viljestærk person, der aldrig bare har lænet sig tilbage og accepteret tingenes tilstand. Så det gjorde han heller ikke nu.
– Jeg kom selvfølgelig i behandling med sprøjter, som jeg selv skulle tage hver dag, og da jeg fik medicinen udleveret, spurgte jeg sygeplejersken, om der ikke var noget, jeg selv kunne gøre, for jeg var ikke tilfreds med bare at sætte min lid til sprøjter og læger.
Sygeplejersken gav Kasper et lille hæfte skrevet af en læge, der selv havde fået sklerose.
– Der var ganske få madopskrifter, som han anbefalede, man levede efter, og jeg blev omgående enormt inspireret. Jeg begyndte at læse alt, jeg kom i nærheden af på nettet og biblioteket om sygdommen og kost, og jeg lagde fra dag ét mit liv totalt om.
Kasper begyndte at eksperimentere med sig selv for at undersøge, hvilke madvarer der gjorde hans organisme godt.
– Jeg fik en super god kontakt til min egen krop og lærte at stole fuldstændig på, hvad den fortæller mig.
Som tiden gik, fik Kasper samlet en tyk mappe med opskrifter, han selv havde skabt, og i dag kan man købe to kogebøger fulde af sunde opskrifter, som Kasper selv har kreeret.
Bøgerne MS Kost og Livsstil og Snackhæftet koster hhv. 199 og 119 kroner og kan købes på Facebook under MS Kost og Livsstil