Pannacotta med lime
Ingredienser til pannacotta med lime og pistaciekager
(4 pers.)
Pannacotta:
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
100 g sukker
1 usprøjtet lime
4 blade husblas
Pistaciekager:
75 g smør
100 g mel
1 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet lime
40 g mandelmel
75 g sukker
1 æg
30 g pistacienødder
Alternativ til pannacotta med lime og pistaciekager: Toves nemme fløderand
Fremgangsmåde
Pannacotta: Varm fløden op, flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med sukker, revet limeskal og 1 spsk. saft og lad det småsimre ved svag varme og uden låg i 5 min. Sæt husblassen i blød i koldt vand. Tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen. Kom husblassen i den varme fløde og rør, til den er opløst. Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig. Servér pannacottaerne med pistaciekager.
Pistaciekager: Hak smørret ud i melet og bland vaniljesukker, fintrevet limeskal, mandelmel og sukker i. Saml dejen med ægget og stil den på køl i 30 min. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse og udstik 4 cm store stjerner af dejen. Læg kagerne på en plade med bagepapir, hak pistacienødderne og drys dem over kagerne. Tryk forsigtigt nødderne fast og bag kagerne ved 180° i 12 min.