Opskrifter
Citronkage med birkes
Lørdag, 9. marts 2019af Christine Bille Nielsen og All Over Press. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Creme fraichen i denne citronkage gør den dejligt lækker og svampet... Nyd den svampede og syrlige kage til kaffen.
Ingredienser til citronkage:
(12-14 stk.)
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
180 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ dl blå birkes
1 dl cremefraiche
2 usprøjtede citroner
Prøv også: Citronkage med frisk topping
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hver.
Bland mel, salt og bagepulver og tilsæt det lidt ad gangen.
Vend blå birkes, cremefraiche, fintrevet citronskal og saften fra en citron i.
Bag kagen midt i ovnen ved 175º i ca. 45 min., tjek med en kødnål midt i kagen, om den er gennembagt.
Pas på, den ikke bliver mørk på toppen.
Se også: Sandkage med nøddetopping