Mandelmuffins med citron
Ingredienser til mandelmuffins:
(12 stk.)
125 g malede mandler
1 usprøjtet citron
200 g smør
250 g sukker
3 æg
125 g majsgryn
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g sukker
Prøv også: Chokolademuffins med flødeskum
Fremgangsmåde:
Hak mandlerne fint i en foodprocessor og riv citronskallen fint.
Rør smør og sukker luftigt og rør æggene i et ad gangen.
Bland majsgryn, mel, bagepulver, revet citronskal og finthakkede mandler, vend det i og fordel dejen i 12 smurte muffinforme.
Bag kagerne ved 180° i 20 min.
Pres saften af citronen og kog den op med sukkeret.
Dryp den varme citronlage over de nybagte kager og lad dem køle.
Servér muffinsene, som de er, eller som dessert med cremefraiche og friske bær.
Se også: Florentinere uden gluten