Hvidvinsdampede blåmuslinger
Opskrift på hvidvinsdampede blåmuslinger
(2 personer)
- 1 kg blåmuslinger
- ½-1 rød chili med eller uden kerner
- 2 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 stængel citrongræs
- 2-3 spsk. olivenolie til stegning
- 1½ dl halvtør hvidvin
- 1 bundt koriander
Til servering:
- Groft madbrød
Prøv også: Ovnbagt laks og sprød kålsalat
Fremgangsmåde:
Rens og skyl muslinger. Giv åbne muslinger et let bank mod køkkenbordet. Lukker de sig, er de levende og kan bruges. Det er vigtigt, at du kasserer dem, der ikke lukker sig, og dem, der er beskadiget.
Hak chili, forårsløg, hvidløg og citrongræs fint, og steg det i varm olie i en stor gryde. Tilsæt muslinger, og vend rundt.
Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt
Tilsæt vin og grofthakket koriander, og damp det hele under låg i ca. 5 minutter, til muslingerne åbner sig.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Servér brød til.
Prøv også: Havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce