Hvidvinsdampede blåmuslinger

Fredag, 5. februar 2021Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Her får du opskriften på hvidvinsdampede blåmuslinger med et asiatisk twist. Perfekt til de hverdage, hvor maden skal være tilberedt hurtigt.

Opskrift på hvidvinsdampede blåmuslinger

(2 personer)

  • 1 kg blåmuslinger
  • ½-1 rød chili med eller uden kerner
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stængel citrongræs
  • 2-3 spsk. olivenolie til stegning
  • 1½ dl halvtør hvidvin
  • 1 bundt koriander

Til servering:

  • Groft madbrød

Prøv også: Ovnbagt laks og sprød kålsalat

Fremgangsmåde:

Rens og skyl muslinger. Giv åbne muslinger et let bank mod køkkenbordet. Lukker de sig, er de levende og kan bruges. Det er vigtigt, at du kasserer dem, der ikke lukker sig, og dem, der er beskadiget.

Hak chili, forårsløg, hvidløg og citrongræs fint, og steg det i varm olie i en stor gryde. Tilsæt muslinger, og vend rundt.

Prøv også: 3 hverdagsretter med grønt

Tilsæt vin og grofthakket koriander, og damp det hele under låg i ca. 5 minutter, til muslingerne åbner sig.

Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Servér brød til.

Prøv også: Havtaske svøbt i bacon med savojkål og hvidvinssauce